بطور خلاصه كامپيوتر دستگاهي است كه قدرت خارق العادهاي براي محاسبه دارد و ميتواند بوسيله ابزارهاي جانبي با محيط بيرون ارتباط برقرار كند.
جايگاه كامپيوتر در دنياي امروز همين بس كه عصر حاضر عصر كامپيوتر است.هدف اين قسمت معرفي مهندسي كامپيوتر است و از سه بخش تشكيل شده است.
در اول كه آشنايي با كامپيوتر است، قدري درباره دستگاه كامپيوتر، جايگاه آن در دنياي امروز و روحيات افرادي كه با آن كار ميكنند صحبت خواهد شد.
در بخش اول ما به سه سؤال جواب كوتاهي ميدهيم اول اينكه كامپيوتر چيست؟ دوم اينكه جايگاه كامپيوتر در دنياي امروز كجاست؟ سوم اينكه چه كساني با كامپيوتر كار ميكنند؟
اينك به اين سؤال پاسخ ميدهيم كه چه كساني با كامپيوتر كار ميكنند؟ مسلما شما دانشآموزان، هر رشتهاي را كه براي تحصيل انتخاب كنيد با كامپيوتر به عنوان يك كاربرد سرو كار خواهيد داشت ولي در اين رشته علاوه بر كاربر بودن سازنده سيستمهاي كامپيوتري نيز خواهيد بود.
اگر رشته مهندسي كامپيوتر را به عنوان رشته تحصيلي انتخاب ميكنيد بايد انسان ماجراجويي باشيد و با طبع هميشه در حال پيشرفت اين رشته سازگار باشيد.
مطلب مهم ديگر آنكه چون تقريبا تمام كتب و منابع موجود در اين رشته به زبان انگليسي است و اين منابع و اطلاعات به سرعت در حال تغيير هستند و امكان سريع ترجمه آنها نيز به فارسي وجود ندارد از اين رو تسلط كافي به زبان انگليسي در اين رشته بسيار مهم است.
دروس رياضي و فيزيك نيز همانند ديگر رشتههاي مهندسي در اين رشته كاربرد وسيعي دارد.
بازار کار مهندسی کامپیوتر:
دانشجوياني که از اين رشته فارغ التحصيل مي شوند با توجه به نياز بازار و سفارشاتي که از مراکز متنوع و متفاوت کشور دريافت مي کنند توانايي انجام اين کارها را براي امرار معاش و عرضه توانمندي هاي خود براي بهبود و بهره وري بالاي امور کشور را دارا هستند برنامه نويسي براي سايت ها با توجه به محتواي درخواستي و مکانيزم عمل تست هاي مختلف يک برنامه، ساخت مدارهايي که قادر به ارتباط با کامپيوتر باشند همچنين ساخت ابزارهاي جانبي براي کامپيوتر، ساخت مدارهاي ساده منطقي، ساخت سخت افزارهايي که براي پردازش الگوريتم هايي که با کامپيوتر هاي معمول قابل پياده سازي نيستند، برنامه نويسي سيستمي طراحي مدارهاي مجتمع (IC) طراحي سيستم هاي خبره و سيستم هاي اطلاعاتي، فراهم کردن ساخت نرم افزار ها براي استفاده در کامپيوتر.